Реновациите, ремонтите и строежите сами по себе си понякога плашат хората и най-вече собствениците на имота, защото това се свързва по принцип с много пари, а с оглед на идващата инфлация – още повече пари и средства.

Къща

Просто всичко около нас поскъпва, а най-осезаемо е в строителната индустрия, защото материалите се увеличават почти с 20-30% само за 2 години. А тепърва ще се увеличават още! 

Това обаче не трябва да ви спира или плаши. С правилно разпределение на бюджета, доза креативност и планиране на времето – всичко е възможно. Никой не ви кара да се впускате стремглаво напред в някакви крупни ремонти или строежи. Преспокойно може да изчакате поне зимата и на свежа глава да започнете ремонт на къща пролетта. 

Тъй като вече подхванахме тази тема, ще продължим с нея. Пандемията накара или по-скоро вразуми доста млади семейства да обърнат поглед към селото, което пък повиши строителството именно по тези малки, схлупени населени места, а това е повече от чудесно.

Повечето селски къщи имат нужда от основен ремонт или пък ако са в добро състояние – собствениците на имота предпочитат нещо да освежат и нещо да подобрят. Ето например, за вдигане на барбекю като пристройка до къщата ще ви трябва бригада. Бригада за ремонт на къща ще ви е нужда и в случаи, когато работата е повече, комплексна е и имате времеви рамки за изпълнение на проекта.

Какво е бригада?

Бригада за ремонт на къща е група от квалифицирани майстори, които имат умения, опит и най-вече силна вътрешна организация, които им помагат да се справят с всеки строителен обект и да се извършат ремонта качествено и навременно. На вас ви трябва именно такъв подбор от опитни майстори. Трябва да знаете обаче откъде можете да се “сдобиете” с такава добре смазана за работа машина :). 

Бригадите за ремонт на къщи са към строителни фирми или самоосигуряващи се лица, които с времето са намерили правилния начин да се организират и стиковат. Ето защо най-подходящо е да се обърнете към професионална строителна фирма за ремонти и да проведете среща, в която да се разберат идеите и вижданията ви, а ответната страна да ви насочи за начин на работа, оптимизации и оферти.

При големи проекти, каквито са ремонтите на къщи определено ви трябва бригада майстори, защото ще стане по-лесно и по-бързо. Някои хора се плашат и свързват бригадата с 15 надници, например. Казват си “Леле, колко ще дадеш!”.

Но нека погледнем над нещата, защото 5 човека бригада за ремонт на къща – ще свършат 1во, по-бързо работа, тоест ще ви спестят от бюджета, 2ро, ще изпълнява проекта с по-голяма креативност и оптимален подход, защото всички знаем, че в един момент когато ресурсът е ограничен (човешкият ресурс) продуктивността намалява драстично. Ето защо – в повечето случаи изборът да се работи с бригада за ремонт на къща е по-оптимален, отколкото да се занимавате с 1-2 въртящи се майстори, които бързо се изморяват от монотонната работа.

Това в никакъв случай не означава, че майсторите не си вършат работата! Просто искам да ви сложа фокус върху фактора продуктивност, който е супер фундаментален за всеки проект!