Cum să alegi materialul potrivit al țevilor pentru a evita desfundarea canalizării

Cum să alegi materialul potrivit al țevilor pentru a evita desfundarea canalizării

Vă renovați casa? Probabil vă întrebați ce material este cel mai bine să utilizați pentru  țevile instalației sanitare. Alternativele de luat în considerare sunt polipropilena (PPR) și cuprul. Să vedem principalele lor caracteristici pentru a ajunge la o alegere informată.

Țevi din polipropilenă

Țevile din polipropilenă  pentru instalații sanitare  au numeroase  avantaje  și sunt printre cele mai utilizate materiale. Le vei recunoaște cu ușurință pentru că sunt de culoare albastră sau verde. Sunt foarte ușoare, au rezistență excelentă la coroziune chimică și rezistență la abraziune. Sunt inodore și nu transmit aromă apei.

Acest lucru le fac perfecte ca conductoare de apă potabilă, în special de apă rece și nu sunt foarte eficiente în procesul de desfundare al canalizării. Au capacități mecanice excelente pentru temperaturi de până la 90-100 de grade. Au costuri mici și se găsesc ușor pe piață. Singurul  dezavantaj  este rezistența la căldură.

Dacă se depășesc 90-100 de grade ar putea fi supuse expansiunii. Ar fi indicat să întrețineți periodic sistemul pentru a evita acest inconvenient. Țevile din polipropilenă sunt semirigide și nu pot fi îndoite atât de mult. Problema este rezolvată prin introducerea fitingurilor pentru schimbarea direcției.

Țevi din cupru

Cuprul este un material  folosit din cele mai vechi timpuri  pentru apeducte  și ca recipient pentru apă, deoarece este complet netoxic. Are o mulțime de  avantaje. Acest material este robust și rezistă foarte bine la șocuri. Nu se deteriorează și face sistemele sigure și fiabile chiar și la zeci de ani de la construirea lor.

Poate să fie îndoit, ceea ce îl face potrivit pentru orice țeavă cât și pentru evitarea desfundării canalizării la nevoie. În caz de spargere se poate repara fără dificultate. Rezistă la temperaturi ridicate. Dacă iubești mediul înconjurător, vei fi încântat să știi că este complet reciclabil. Are proprietăți bactericide deoarece nu permite proliferarea bacteriilor și virușilor. Singurul  dezavantaj  este prețul destul de mare.

După o scurtă trecere în revistă a principalelor materiale utilizate în conductele sanitare casnice, rămâne alegerea dvs. să alegeți materialul care vi se potrivește cel mai bine nevoilor și portofelului dumneavoastră.

4.6/5 - (66 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *