Sfaturi pentru a menține fosa septică în stare optimă

Sfaturi pentru a menține fosa septică în stare optimă

Achiziționarea unei case departe de un oraș este o opțiune mai mult decât un vis pentru multe persoane, totuși, există anumiți factori care sunt adesea considerați ca inconveniențe. Unul dintre cei mia frecvenți factori este lipsa unui sistem de evacuare si salubrizare a apelor uzate menajere sau a unei retele de canalizare, care duce într-un final la necesitatea instalării unei fose septice.

Ce trebuie să faceți zilnic

1. Reduceti folosirea hârtiei igienice, utilizați-o doar atunci cand este esențială și optati pentru una care se dizolvă ușor în apă.

2. Nu aruncați deșeuri precum șervețele, tampoane demachiante, resturi de mâncare etc., întrucât sunt dificile de descompus și pot înfunda țevile sau pot crea un strat solid la baza fosei septice care ajunge să o deterioreze.

3. Evitați scurgerea de substanțe chimice sau detergenți deoarece acestea pot afecta compoziția fosei septice în sine, etanșeitatea și impermeabilitatea sa și filtrele biologice care alcătuiesc sistemul.

Instrucțiuni de curățenie și supraveghere

1. Alege o fosă septică potrivită pentru locuința ta și în conformitate cu reglementările în vigoare.

2. Verificați o dată pe an (minim) starea fosei dvs. septice, verificați dacă instalația este într-o stare așa cum a fost în prima zi, precum și nivelul resturilor mai puțin fluide sau de o densitate mai mare, deoarece acestea nu trebuie să depășească 50% din capacitatea rezervorului.

3. Ridicați materialele plutitoare din stratul de suprafață cu o spatulă special indicată în acest scop.

4. Îndepărtați obiectele solide acumulate dacă depășesc cantitatea descrisă mai sus, deși nu complet, ar trebui să le lăsați întotdeauna să fie între 10 și 20% ca strat inferior.

5. Curățați filtrele cu apă sub presiune pentru a garanta funcționarea acestora.

6. Urmați instrucțiunile producătorului cu privire la aspirarea nămolului și a materialului fecal, precum și curățarea filtrelor pentru a preveni deteriorarea sistemului și apariția mirosurilor neplăcute din fosa septică.

7. După îndepărtarea deșeurilor, umpleți rezervorul cu apă curată.

4.3/5 - (103 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *