Racordarea la rețeaua de gaze naturale – Ce trebuie să știi?

Racordarea la rețeaua de gaze naturale – Ce trebuie să știi?

Racordarea la gaz este o procedură care are ca scop conectarea unei locuințe sau a unui birou la rețeaua de gaze metan a orașului. Înainte de a continua, este important să comparați toate ofertele de pe piață pentru a identifica cea mai avantajoasă și funcțională soluție.

Procedura de racordare este necesară atunci când contorul nu este încă prezent și o clădire trebuie racordată la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Indiferent de situația în care vă aflați, procedura de urmat este după cum urmează:

Selectarea furnizorului: consumatorul, în funcție de nevoile sale din punct de vedere economic și de metodele de plată, trimite o cerere de ofertă potențialului furnizor de gaze naturale;

Inspecția furnizorului: de obicei, în urma solicitării de furnizare a gazelor de către un potențial consumator, distribuitorul trimite un tehnician care poate verifica locul unde va fi instalat contorul de gaz. Trebuie remarcat faptul că inspecția nu este efectuată de toți distribuitorii;

Trimiterea unei oferte si a oricarei aprobari: in urma solicitarii si/sau a inspectiei, distribuitorul trimite o cotatie (valabila cel putin 3 luni) cu indicarea clara a termenilor contractului, in special in ceea ce priveste timpul necesar finalizarii operatiunii, costurile si procedurile;

Instalarea contorului: în urma semnării contractului de către client, tehnicianul trimis de furnizor continuă instalarea contorului; la sfârșitul acestei operațiuni, se eliberează un cod care identifică utilizatorul.

Verificarea documentației: furnizorul efectuează verificările necesare pentru respectarea legilor privind evaluarea sistemului de activare a gazelor naturale. În cazul în care rezultatul unei astfel de evaluări are un rezultat pozitiv, se efectuează lucrările de instalare finale, altfel este necesar să se retrimită documentația necesară.

Testare: înainte de a continua, este necesar să se efectueze testarea sistemului, cu scopul de a verifica etanșeitatea sistemului și de a evita scurgerile de gaz. La sfârșitul testului, tehnicianul poate elibera un certificat care să ateste funcționalitatea completă.

Activarea contorului: tehnicianul trimis de distribuitorul de gaz are sarcina de a continua activarea gazului numai dacă proprietatea este echipată cu așa-numitele dispozitive finale – de exemplu, aragaz, etc.

4.6/5 - (134 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *