Ce trebuie să faci atunci când suspectezi o scurgere de apă

Ce trebuie să faci atunci când suspectezi o scurgere de apă

Fără instrumentele potrivite și fără profesioniștii adecvați pentru a utiliza instrumentele de intervenție sanitară, detectarea unei probleme cu instalațiile sanitare poate fi o provocare. Acest lucru se datorează parțial faptului că cea mai mare parte a instalațiilor sanitare este ascunsă vederii, iar problemele care o afectează în mod normal sunt imperceptibile la început.

Aceasta este o mare parte din motivul pentru care vă sugerăm să planificați întreținerea preventivă ca parte a serviciilor de instalații sanitare, cel puțin o dată pe an. Dacă bănuiți că aveți o scurgere de apă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la un profesionist. Doar acesta poate efectua servicii de detectare a scurgerilor pentru a determina cauza scurgerii și pentru a o repara cel mai bine.

Semne care indică o pierde de apă

Există șansa ca instalațiile sanitare să aibă parte de o scurgere. Prin urmare, este important să vă familiarizați cu semnele de avertizare pe care le pot prezenta instalațiile sanitare atunci când ceva nu este în regulă. Fiți conștienți de simptomele pe care le menționăm mai jos și fiți pregătiți să apelați la un instalator.

Pierderea presiunii apei – asta poate însemna o varietate de lucruri diferite, în funcție de severitatea scurgerii și de rata la care scade presiunea apei. În general, o pierdere a presiunii apei înseamnă că există o scurgere sau un blocaj undeva în cadrul sistemului de instalații sanitare.

Facturile nefiresc de mari la apă – este o idee bună să fiți cu ochii pe facturile de apă în fiecare lună, în cazul în care acestea încep să crească fără avertisment. Facturile de apă care par să crească peste ceea ce este normal pentru cantitatea de apă pe care o utilizați, ar putea însemna că există o scurgere undeva în interiorul instalațiilor sanitare.

Ce să faci dacă suspectezi o scurgere de apă

O modalitate ușoară de a ști dacă există o scurgere de apă este să opriți toate aparatele care folosesc apa din casa dvs., apoi să verificați contorul de apă. Dacă este încă în funcțiune, cel mai probabil înseamnă că apa încă părăsește sistemul undeva, adică aveți o scurgere. Prin urmare, sunați un instalator și aflați ce se întâmplă!

Din păcate, multe semne de probleme sanitare nu devin evidente până când acestea au devenit suficient de grave pentru a începe să provoace daune materiale. Scurgerile mici de apă sunt probabil găsite numai după ce au provocat pagube în zona înconjurătoare. Asigurați-vă că dacă există orice pete umede pe pereți, tavane, și chiar podele – și sunați imediat un instalator dacă observați ceva.

4.6/5 - (105 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *