Reparatii hidroizolatii – Ce trebuie făcut?

Reparatii hidroizolatii – Ce trebuie făcut?

Impermeabilizarea este o componentă esențială a elementelor structurale ale oricărui tip de construcție, ca o formă de protecție împotriva infiltrării și atacurilor de umiditate. În general, expunerea la apă a materialelor are multe efecte nocive și poate compromite foarte mult durabilitatea și siguranța structurală a clădirilor.

Una dintre cele mai utilizate tehnici de impermeabilizare în lucrări este cartonul asfaltat. În cele din urmă, de-a lungul anilor, cartonul asfaltat și orice alt element folosit pentru hidroizolare ar putea fi necesar să fie înlocuit pentru a ne asuma riscuri și pentru a ne asigura protecția elementelor structurale ale clădirii.

Îndepărtarea hidroizolației afectate

Prima etapă a unei reparații hidroizolații este îndepărtarea stratului defect. Această procedură este esențială, deoarece nu este posibilă aplicarea unui strat nou pe o podea care are defecte.

Demontarea se poate face manual, cu echipamente simple (baros, fantă etc.), cu toate acestea, atunci când vine vorba de o suprafață mai mare, merită să folosiți utilaje specifice, cum ar fi ciocanul, astfel încât serviciul să fie efectuat mai repede.

În timpul etapelor de îndepărtare a podelei și de protecție mecanică vor exista o mulțime de resturi. Ca în fiecare lucrare, ar trebui să se prevadă deja transportul și eliminarea corectă a deșeurilor.

În acest moment este posibil să se înceapă extragerea sistemului de impermeabilizare. Îndepărtarea se face cu ajutorul uneltelor profesionale care face treaba mult mai ușoară și mai rapidă, în special în zone cu o întindere foarte mare.

Regularizarea și montarea noii hidroizolații

Stratul de regularizare trebuie aplicat elementului structural pentru a asigura nivelarea și uniformitatea. Este foarte probabil ca în timpul procesului de îndepărtare a stratului de hidroizolare vechi suprafața să ajungă să fie deteriorată. Stratul de regularizare este important pentru protecția structurii și, de asemenea, pentru a oferi o suprafață curată și regulată pentru aplicarea noii impermeabilizări.

În cele din urmă, după îndepărtarea hidroizolației vechi, și după noua regularizare, vine timpul să se aplice noua hidroizolație. Este esențial ca acest serviciu să fie efectuat de companii și profesioniști calificați, cu experiență și care oferă servicii de reparații hidroizolații afectare.

Aplicarea noii pături asfaltice trebuie făcută pe o suprafață curată, fără praf sau lichide. Procesul trebuie făcut respectând cu strictețe instrucțiunile producătorului, în funcție de materialul ales pentru hidroizolație, respectând întotdeauna 10cm de suprapunere (sau conform instrucțiunilor).

4.6/5 - (52 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *