Cum să economisiți la factura de electricitate cu un aparat de aer condiționat?

Cum să economisiți la factura de electricitate cu un aparat de aer condiționat?

Odată cu sosirea verii și creșterea temperaturilor sau a iernii, aerul condiționat poate deveni un aliat fidel pentru a menține mediul proaspăt și chiar mai confortabil în interiorul caselor noastre și la locul de muncă. Cu toate acestea, atunci când consumul și nevoia de a folosi aer rece crește, rezultatul – și de multe ori sperietura – vine la factura de energie electrică la sfârșitul lunii. Deci, cum să economisiți energie cu un aparat de aer condiționat?

Este o realitate că nimeni de aici nu vrea să renunțe la confort pentru a economisi bani. Și calmează-te! Nici nu vrem să faci asta! Cu unele schimbări mici de utilizare, este posibil să faceți o economie bună fără a fi nevoie să opriți dispozitivul. De fapt, am adunat aici sfaturi de la experții în domeniul electric care vă vor ajuta să economisiți ori de câte ori veți folosi aparatul de aer condiționat.

Verificați dacă aparatul are un mod de economisire a energiei

Prin achizitionarea unui aparat de aer conditionat, exista sansa sa aveti un mod pe telecomanda de economisire a energiei. Pentru unii consumatori, acesta este chiar un criteriu primordial în momentul achiziției.

Asigurați-vă că circuitul electric are o capacitate adecvată

Aparatul va fi conectat la o priză. Astfel, dacă intensitatea curentului electric este mai mare decât în mod normal, acesta se dezarmează automat. În mod ideal, fiecare aparat de aer condiționat este conectat la un circuit, deoarece consumă energie. Prin urmare, este important să știți dacă circuitul are amperajul necesar pentru puterea acestui aparat, împiedicându-l să pornească și să se oprească.

Evitați pornirea și oprirea într-o perioadă scurtă de timp

Poate fi foarte intuitiv să oprești aerul condiționat atunci când ieși din casă, la fel cum stingem luminile. Dar dacă pleci pentru o perioadă scurtă de timp, în loc să economisești energie, ceri mai mult de la dispozitiv. În acest timp rămâi afară, mediul se va încălzi din nou, iar când te vei întoarce, va consuma mai multă energie pentru a-l răci din nou. Deci, evita acest „on-off”, cu excepția cazului în care sunteți sigur că veți fi plecat pentru o lungă perioadă de timp.

Alegeți un aparat de aer condiționat cu invertor

Dacă intenționați să utilizați dispozitivul foarte des și pentru perioade mai lungi de timp, tehnologia de tip invertor a dispozitivului este un beneficiu. Ajută la economisire deoarece oferă mai multă eficiență în funcție de nevoile mediului. Poate aduce chiar economii de 40% în comparație cu alte modele.

4.4/5 - (110 votes)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *